Op maat

Op maat
Het is altijd weer een uitdaging om de stijl van leren van een leerling te achterhalen. Wat werkt, wat werkt niet. Bijna alle leerlingen die bij mij komen denken dat ze niet goed zijn in Engels. Erkennen van het probleem en de goede aanpak doen heel veel. Daarnaast zoek ik  naar wat voor deze leerling wel zou kunnen werken. Dit gaat van de manier van woordjes leren tot de aanpak van een tekst tot hoe een leerling te motiveren tot lezen. Als iets niet werkt, blijf ik samen met de leerling zoeken naar wat dan wel werkt. Vertrouwen geven dat ondanks bijv je dyslexie je toch een heel eind kan komen zodat je je staande kan houden in onze maatschappij en in het vervolgonderwijs. Een fijn neveneffect is dat leerlingen Engels leren soms zelfs weer leuk gaan vinden! 


Volwassenen
Volwassenen komen vaak voor het bijspijkeren van hun kennis van de taal en/ of conversatielessen. Samen maken we een plan van aanpak waarin ik zo goed mogelijk probeer tegemoet te komen aan hun wensen. 


Leerlingen met speciale behoeften
Ik kan uitstekend omgaan met leerlingen met dyslexie, hoogbegaafdheid, faalangst en andere leer- en/ of gedragsproblemen.

Ook geef ik boek advies wanneer nodig en leen ik boeken uit, zoals deze voor onderbouwleerlingen : ) Zie ook Marjo’s bookcorner voor tips.